Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες με αφορμή τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι, ΔΠ

Θα πρότεινα σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Επιτροπής Βερολίνου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες με αφορμή τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι και να συνδράμουν όσο μπορούν στην οργάνωσή της.

Το ίδιο προτίθεμαι να κάνω κι εγώ. Σίγουρα είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία και μπράβο σε αυτούς που την τρέχουν.

Ωστόσο, θέλω να προσθέσω παρακάτω τη διαφωνία μου με τον τρόπο οργάνωσης τέτοιων κινητοποιήσεων.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση από την κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του "Όμηρος", ΔΠ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσε έξω από τη συνάντηση του SPD ομάδα γονέων ενάντια στο κλείσιμο του ελληνο-γερμανικού τμήματος του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος" στο Prenzluer Berg του Βερολίνου. Η κινητοποίηση έγινε υπό ένα ...δροσερό αεράκι ...-12 βαθμών κελσίου και συμμετείχαν οι ... λιλιπούτιοι μαθητές του "Όμηρος", οι γονείς τους, και ...ολιγομελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινοτητας, του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βραδεμβούργου και φυσικά, της Λαϊκής Επιτροπής!

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του ελληνογερμανικού τμήματος του Δημοτικού Σχολείου "Όμηρος" την επόμενη Κυριακή!, ΔΠ

Μόλις πληροφορήθηκα στο facebook και με ηλ. ταχυδρομείο για την κινητοποίηση αυτή (διαβάστε παρακάτω σε ελληνικά και γερμανικά). Πιστεύω ότι και η Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου, αλλά και η Ελληνική Κοινότητα, η οποία έκανε δεκτό στην τελευταία της Γενική Συνέλευση σχετικό ψήφισμα της Λαϊκής Επιτροπής για κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του "Όμηρος", πρέπει να στηρίξουν με όλα τα μέσα, και να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποιηση.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Άρθρο στην Deutsche Welle για τα κρούσματα εκμετάλλευσης Ελλήνων από Έλληνες, ΔΠ

Παραθέτω σύνδεσμο σε ένα άρθρο της Deutsche Welle για τα κρούσματα εκμετάλλευσης Ελλήνων νεο-μεταναστών εργαζομένων από Έλληνες.

Το άρθρο περιγράφει κάποιες περιπτώσεις με συνεντεύξεις και από το Βερολίνο.

Αυτό που εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η ανάγκη οι Έλληνες μετανάστες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους και να οργανωθούν στα αντίστοιχα σωματεία του χώρου εργασίας τους μαζί με τους Γερμανούς και άλλους μετανάστες εργαζομένους.

Παραθέτω και σύνδεσμο στη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, η οποία έκανε δεκτό το ψήφισμα της Λαϊκής Επιτροπής  Βερολίνου για το ζήτημα.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Για την έγκριση του πρότζεκτ χρηματοδότησης της κοινότητας για τα επόμενα 2 χρόνια, ΔΠ

Ενημερώνω κι εγώ ότι οριστικοποιήθηκε η έγκριση του πρότζεκτ χρηματοδότησης της κοινότητας για τα επόμενα 2 χρόνια, από την κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου. Την απόφαση μπορείτε να τη βρείτε εδώ και τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Αίτηση για να ψηφίσουμε στις Ευρωκλογές από το Βερολίνο με προθεσμία μέχρι 28 Μαρτίου, ΔΠ

Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να λάβετε οδηγίες, ώστε να πάτε σε αυτόν τον σύνδεσμο για να συμπληρώσετε την αίτηση, με την οποία θα μπορείτε να ψηφίσετε στο Βερολίνο για τις Ευρωεκλογές 2014. Τα τρία αντίτυπα της αίτησης που θα τυπώσετε μαζί με μια φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πρέπει να τα προσκομίσετε στο ελληνικό προξενείο μέχρι 28 Μαρτίου 2014.

Νομική συμβουλευτική στην Ελληνική Κοινότητα, Δ.Π.

Νομικές πληροφορίες για τα θέματα που μας απασχολούν το Σάββατο 25.1. 11.00-13.00 από τη δικηγόρο Σμαρώ Τάσση. Η συμβουλευτική παρέχεται δωρεάν και μόνο με ραντεβού. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει email στο info@gr-gemeinde.de ή ας τηλεφωνήσει στο 030 7929587 με το όνομα του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης. Θα ακολουθήσει επιβεβαίωση του ραντεβού

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος", Δ.Π.

Παραθέτω παρακάτω σύντομο ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" για την αναφορά που κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος". Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό και θετικό που γίνεται αυτή η κίνηση από το ΚΚΕ. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς να αναλάβει πιο δραστήρια πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει στην οργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου σε αγωνιστική κατεύθυνση για τη λύση και αυτού αλλά και των υπολοίπων προβλημάτων των μεταναστών. Δυστυχώς, όμως, υστερεί πολύ σε αυτή του την υποχρέωση. Μάλιστα, το ΚΚΕ έχει ευθύνη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα που δρουν στο Βερολίνο, για το ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας για κινητοποιίηση για το ζήτημα του "Όμηρος", και της δίγλωσσης εκπαίδευσης των Ελλήνων στο Βερολίνο.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να βρείτε και εδώ.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νομική συμβουλευτική στην Ελληνική Κοινότητα, Δ.Π.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει η νομική συμβουλευτική στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο. Ο δικηγόρος κος Ερνέστος Τschaschnig θα παρέχει το Σάββατο 18. 01. 2014 από τις 11:30 μέχρι και τις 13:30 νομικές συμβουλές για διάφορα θέματα που αφορούν τη διαβίωση και τη ζωή στο Βερολίνο. Η συμβουλευτική παρέχεται δωρεάν και μόνο με ραντεβού. Όποιος θέλει ας στείλει email στο info@gr-gemeinde.de ή τηλέφωνο στο στο 030 7929587 με το όνομα του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης. Θα υπάρξει επιβεβαίωση του ραντεβού.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Νομική συμβουλευτική στην Ελληνική Κοινότητα, Δ.Π.

Aυτήν την εβδομάδα ξεκινάει η νομική συμβουλευτική στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο. Η δικηγόρος κα Ράνια Κυριακοπούλου θα παρέχει την Πέμπτη 16. 01. 14 από τις 13:00 μέχρι και τις 15:00 νομικές συμβουλές για διάφορα θέματα που αφορούν τη διαβίωση και τη ζωή στο Βερολίνο. Η συμβουλευτική παρέχεται μόνο με ραντεβού. Όποιος θέλει ας στείλει email στο info@gr-gemeinde.de με το όνομα του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης. Θα υπάρξει επιβεβαίωση του ραντεβού μέσω email.

Από την πολύμορφη δράση της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά (Ριζοσπάστης), Δ.Π.


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσε για την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον ατομισμό, τον επιστήμονα, τον γιατρό, την επανάσταση..., Δ.Π.

Παραθέτω παρακάτω μία ομιλία του Τσε Γκεβάρα που βρήκα στο guevaristas.net που θίγει πολλά ζητήματα που αφορούν τη Λαϊκή Επιτροπή, αλλά και τους σύγχρονους Έλληνες γενικότερα, οι οποίοι πρέπει να βρούμε το νήμα της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα, της ανεξαρτησίας για να επιβιώσουμε και να βγούμε από την κρίση που βρισκόμαστε με το κεφάλι ψηλά!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο Δ. Γληνός για την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία, Δ.Π.


         Ναι στην Αλληλεγγύη μας, όχι στην «φιλανθρωπία» τους

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες στοχαστές, ο συντάκτης του μανιφέστου«Τί είναι και τί θέλει το ΕΑΜ», ο μέγιστος παιδαγωγός και κομμουνιστής που η «Ουνέσκο» συγκαταλέγει μεταξύ των 100 πιο σημαντικών διανoουμένων, πολιτικών και δημοσιολόγων όλου του κόσμου, ο Δημήτρης Γληνός, σε ένα συγκλονιστικό κείμενό του που γράφτηκε στην Ελλάδα της κρίσης του '30, περιγράφει - 80 χρόνια πριν - τί συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα. Και ταυτόχρονα φωτίζει δρόμους που αξίζει να περπατηθούν, σήμερα, στην Ελλάδα της αιθαλομίχλης, των μαγκαλιών, των συσσιτίων.  
Έγραφε: